От 24.04.2023г. всички търговци от цветната борса се преместват от терена до пазар "Димитър Петков" на новия временен специализиран пазар за цветя, намиращ се в Район "Подуяне" - Столична, между ул. "Летоструй“, бул. "Ботевградско шосе“ и ул. "Източна тангента“ с площ от 17 654 кв.м - в локалното платно на булеварда в посока центъра на София. На мястото освен покрита цветна борса се предвижда още изграждане на паркинг и автогара, научи "Фокус".

Всички други търговци, включително и павилионите за цветя на дребно, остават на пазар "Димитър Петков" и пазарът ще работи както и до момента, информират от “Пазари Възраждане“ ЕАД.

В подкрепа на преместването на цветната борса, при внасяне на доклада в СОС, всички търговци на цветя и цветни продукти на едро на пазара са изразили съгласие да останат наематели на "Пазари Възраждане" ЕАД на новата локация.

На мястото на цветната борса ще бъде изградено ново еврейско частно училище.

С решение на Столичния общински съвет през 2019 г. е учредено безвъзмездно и безсрочно право на строеж върху имот от около 8 000 кв. м в полза на Организация на евреите в България "Шалом“ за изграждане на училищен комплекс в район "Възраждане“. 

В образователния комплекс се очаква да има детска градина, училище и културен център. Предвидени са пространства за различни занимания, дискусии, отдих, игри и забавления, както и кухненски кът, съобразен с всички възрасти.

Комплексът е първото еврейско училище, което ще бъде построено в България след 1959 година, когато са закрити съществуващите.