С разнообразни културни събития започва месец юли в Благоевград, предаде репортер на "Фокус“. В седмицата от първи до седми в града ще се проведат събития от различен характер, сред които ,,Забавно лято в библиотеката" – една инициатива на Регионална библиотека "Димитър Талев“, която ще продължи до края на месеца.

Друго интересно събитие, включено в културния календар на Община Благоевград е "Тетър в парка: Сонетите на Шекспир“. То ще се провежда на втори, трети и четвърти юли от 21.00 часа в парк Бачиново.

На втори юли в Пенсионерски клуб "Еленово“, Регионална библиотека "Димитър Талев“ организира инициативата ,,Запознай се с видни личности от родния си край!"- 150 години от рождението на първия лекар на Горна Джумая Перикъл Джогов.

В същия ден в Регионален исторически музей – Благоевград от 16.30 часа ще бъде открита изложбата "Свѣтъ като цвѣтъ“.

"Златният Розенкройц. Послание 7: Пътят на мистериите в днешно време“ е друго интересно събитие, включено в програмата на Община Благоевград за тази седмица. То ще се проведе в Регионална библиотека "Димитър Талев“ на трети юли с начален час 18.00 часа.

На шести юли в градинката пред Младежки дом от 10.30 часа ще се проведе откриване на паметен знак от наследниците на бежанците от село Зарово, Солунско – Егейска Македония, 1913 година.