Несравнима е емоцията да посрещнеш шампионите на града ни, та какво остава за световни такива! Нашите момичета от "Мистерия" спечелиха общо две титли и още три призови места на 6-тия Световен шампионат по мажоретен спорт в Кейптаун, Южна Африка. Това написа във фейсбук профила си кметът на Пазарджик Петър Куленски.

Момичетата от състава завоюваха световни титли в категориите "100 метра дефиле с помпони“ и "Група с помпони“. Ана-Мария Божкова спечели сребърен медал на "соло с помпони", а Петя Нешева и Габриела Чалъмова завоюваха бронзови медали в категория "дуо с помпони" и "мини формация с помпони". "Седемте композиции, които екипът на треньора Виргиния Нешева подготви, ни изстреляха на световния връх по категоричен начин - вие сте гордост за цяла България", допълва Куленски.

Ана-Мария Павлова Божкова

Анелия Стефанова Йончева

Ани Николаева Йорданова

Виктория Златева Шумарова

Габриела Ангелова Чалъмова

Деница Стоянова Халачева

Иванина Яворова Георгиева

Елена Атанасова Бютюнева

Катрин Ангелова Шопова

Маргарита Радославова Величкова

Никол Максимова Караджова

Петя Иванова Нешева

Румина Петрова Петрова

Самира Мазен Карман

Светлана Николаева Игнатова

"Искрени благодарности на ръководството на ОДК и треньорския състав, които неуморно се грижат за това хъсът, спортната дисциплина и увереността на момичетата да бъдат в синхрон с начина, по който искаме да се развива спорта в Пазарджик", пише още градоначалникът.

Петнадесет талантливи момичета от Пазарджик, които показаха, че градът продължава да набира скорост и ще покаже на страната и на целия свят какви спортисти се развиват в града. "Община Пазарджик ще продължи активно да развива и подкрепя богатство от възможности за спорт в града ни по начин, който да дава път на следващото поколение национални, европейски, световни и олимпийски шампиони от България".