От името на целия екип на ОМГ "Акад. Кирил Попов" - Пловдив директорът Веселина Карапеева изпрати съболезнователен адрес и последно сбогом с доц. Кирчо Атанасов дългогодишен директор на гимназията, за чиято кончина вече съобщихме:

ДОЦ. КИРЧО АТАНАСОВ - БУДИТЕЛ И УЧИТЕЛ!

Сбогуваме се с доц. Кирчо Атанасов. Ще помълчим и ще си спомним за всички уроци, които ни е предал, за добротата и отдадеността му. За нас, приятели, съратници и ученици той бе Учителят! Това не бе само звание, което той носеше с чест и достойнство, това бе признание за живот и кариера, за обществено значима дейност. Годините няма да заличат спомена за направеното, постиженията му в областта на просветата. Той постави жалоните на модерното образование, на завладяващата родолюбива идея, на почитането на идеалите на будителите. 

Самият той Будител и Учител! 

Дългогодишен директор на Математическа гимназия Пловдив той я превърна в дом за учители и ученици, обединявайки ги за силни и родолюбиви дела. Не познаваше и не приемаше безсмислени ходове, всичко, което правеше бе с мисъл за доброто на българското образование, за съживяване на българския дух, за отварянето на нови хоризонти пред младите поколения.

Житейският му пример на човек, чийто живот и кариера са емблема за изграждането на модерна образователна система вдъхваше респект у всеки, докоснал се до него. Той бе опора, честен и отдаден, истински другар и сърдечен приятел. Човек, който можеше да те накара да повярваш и да го следваш.

Търсеше истинността в думите и в делата и умееше да чува мнението на хората около себе си. С него си отива една епоха на мащабно мислене и увереност, на познание и решителност в отстояване на правотата на своите разбирания. Ние, които го познавахме сме благодарни на съдбата, че в негово лице откривахме пример за подражание.

Поклон пред паметта му и светъл път на душата му!

от Екипа на ОМГ "Акад. Кирил Попов" - Пловдив