За масово отравяне на бездомни кучета сигнализират жители на един от кварталите в Бобов дол, предаде "Фокус“. Случаят е от почивните дни. Хората са станали свидетели на мъчителната смърт на четириногите.

Според тях има над 20 отровени кучета. Открита е и смес, в която е била поставена отровата. Притеснителното е и това, че сместа е била поставена на обществени места, където играят и малки деца.

"Бях сигнализирана за случилото се. В този квартал действително имаше голяма популация от кучета. Хората искаха да правят и подписка. Случилото се е притеснително. Полицията също е информирана. Надявам се, че това няма да се повтори“, коментира пред "Фокус“ кметът на Община Бобов дол Елза Величкова.

От Областна дирекция на МВР – Кюстендил съобщиха за "Фокус“, че сигналът е в Районно управление – Бобов дол. Става въпрос за открити трупове на 6 кучета и 2 котки на улица "Георги Димитров“ – в междублоковото пространство. 

Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, в огледа е участвал и ветеринарен лекар. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.