Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, провеждат днес служителите на ОДМВР-Видин. 

Акцията стартира тази сутрин на територията на видинското районно управление. Полицейските действия са насочени към профилактиране на активния криминален контингент, предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред.

Активна контролна и превантивна дейност се осъществява в рискови населени места, квартали и махали, изведени на базата на текущия оперативен анализ.

Към момента полицейски екипи са съсредоточени в с. Арчар. Извършват се проверки на частни адреси, обществени места, моторни превозни средства, инспектират се търговски обекти и питейни заведения.

Териториалният обхват на контролните действия ще се променя през целия ден.

В операцията участват служители от секторите "Противодействие на криминалната престъпност“, "Противодействие на икономическата престъпност“ и "Пътна полиция“ при ОДМВР-Видин, и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула.