14 акта и 20 глоби по фиш издадоха за три часа полицаи от Велико Търново. За времето от 8:00 до 11:00 часа на главен път Велико Търново – Русе се проведе спецакция по метода "широкообхватен контрол“, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Проверени са общо 175 автомобила и 234-а граждани. Съставени са 14 акта и са наложени 20 глоби по фиш, връчени са 69 електронни фиша. Съставени са два акта от ДАИ, за нередовни документи и неспазване на работно време и са наложени две компенсаторни такси“, уточняват от търновската полиция.

Операцията бе реализирана с участието на служители на Областна дирекция на МВР – Велико Търново, Агенция "Митници“, НАП, Агенция "Пътна инфраструктура“.

"Тя има за цел всеобхватна проверка на автомобили и граждани, като идеята е да се подобри пътно-транспортната обстановка в региона. Операции от такъв мащаб се изпълняват по график в цялата страна от началото на лятото, с разпореждане на министъра на вътрешните работи и ще продължат до края на годината“, допълват служителите на реда.