Специализирана полицейска операция тече във Великотърновска област, предаде кореспондент на "Фокус“. Акцията е по метода "Широкообхватен контрол“, а дейностите са съсредоточени по един от най-невралгичните участъци в региона – главен път София – Варна.

Полицейски екипи спират почти всички автомобили на входа на село Самоводене. Следи се за спазване на правилата за движение по пътищата, техническата изправност и регистрация на превозните средства и теглените от тях ремаркета, спазване на изискванията за допустими маси и размери на движещите се по пътищата товарни превозни средства, както и спазване на времената за управление и почивка на водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари.

Операцията е съвместна между няколко институции. В нея участват служители на Областна дирекция на МВР – Велико Търново, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“, Агенция "Пътна инфраструктура“, Агенция "Митници“, Териториална дирекция на НАП – Велико Търново и Държавна агенция "Безопасност на движение по пътищата“.

Проверките ще продължат през целия ден. 

Луиза ТРАНЧЕВА