Задържаха 28-годишен мъж за дързък грабеж на бензиностанция на Околовръстното в Добрич. Извършителят бил издирван месец и половина разследване.

Престъплението е извършено на 1 септември. Тогава маскиран нахлува в обекта, заплашва служител с оръжие и задига парите от касата. При опит да спре обирджията, служителят бива ударен с пистолет в тила. Маскираният взема оборота от 250 лева и си тръгва. Служителят натиска паник бутона и пристига полиция. 

"Давай парите! Ще ти счупя колата и ще ти строша главата!". Това били думите, с които извършителят заплашил мъжа зад щанда, твърдят от Районна прокуратура-Добрич, цитирани от NOVA.

В сряда издирваният е задържан, а у него са открити амфетамини. Прокуратурата внася искане за най-тежката мярка – задържане под стража. На записи от камери се вижда как маскиран мъж, размахващ оръжие, влиза в обекта и извършва престъплението. 57-годишният служител е с разкъсно-контузна рана на главата вследствие на удара в тила, посочват от полицията.

Задържаният е направил пълни самопризнания, открито е и оръжието. Той е криминално проявен, но не е осъждан досега. Повдигнато му е обвинение, за което се предвижда затвор от 3 до10 години.