Мащабните инфраструктурни ремонти, които текат във Велико Търново, ще приключат в срок. Това увери кметът инж. Даниел Панов, предаде кореспондент на "Фокус“. Става въпрос за двете новоизграждащи се кръгови кръстовища – под Летния театър и в района на "Беляковско шосе“ в старата столица.

"Няма забавяне, което да създава риск от загуба на европейските средства. Нека спрат спекулациите по темата – финансирането е осигурено, не са забавяни плащанията“, допълни Панов.

"Фокус“ припомня, че през миналата седмица в местни медии излезе информация, че градоначалникът "си скубе косите с тези, които правят кръстовищата“. От Общината увериха, че правят всекидневни проверки и са в постоянна комуникация с изпълнителя като се уточняват методите на работа, сроковете и всички други въпроси, които гражданите поставят при строителството на двете кръстовища.

"Да – и аз, и цялата администрация, и всички великотърновци искаме кръговите да станат по-бързо. А на въпроса защо се строи чак сега, отговорът е един – защото реалностите в държавата доскоро бяха други. Всички помним мудността на държавните институции в началото на миналата година. Изпълнителят е подал графици за работата по двете кръстовища и увери, че още от тази седмица работниците на терен ще бъдат увеличени“, посочи още Панов.

В срок, според местната администрация, се движи и изпълнението на ВиК-проекта в кв. "Света гора“ и ул. "Ксилифорска“ в кв. "Асенов“, избират се изпълнители за последващото асфалтиране на улиците в двата квартала.