Двама криминално проявени и осъждани мъже са задържани с незаконни оръжия и екстази. Съпричастността им към извършеното престъпление е установена след мащабна оперативна реализация на криминалисти от ОДМВР-Разград.

В хода на досъдебно производство, образувано по чл.339, ал.1 от НК, са извършени процесуално-следствени действия на територията на четири дирекции – ОДМВР-Разград, ОДМВР-Варна, ОДМВР-Русе и ОДМВР-Силистра. В частен имот в Разград, обитаван от 54-годишния от мъжете, са иззети два пистолета със заличени серийни номера и 28 боеприпаса за тях. При претърсванията на два адреса във Варна и един в силистренското село Цар Самуил не са установени забранени от закона вещества и предмети.

В хода на проведените процесуално следствени действия, в имота на 52-годишния от мъжете в град Русе са открити и иззети пакетирани в полиетиленови пликове хапчета с формата на череп в жълт и зелен цвят с общо тегло 1235 грама, реагиращи положително на метаамфетамин; 60 000 лв; 4635 долара; 1540 евро; 5 монети от жълт метал; два предмета от бял метал с неправилна форма; предмет с островърха форма, приличащ на острие на копие, с дължина 40 см и военна димка.

При претърсвания на други адреси в град Русе са намерени и иззети 1606 броя боеприпаси с различен калибър, късо нарезно оръжие, дълго гладкоцевно оръжие, 3 револвера, газов пистолет и метална кутия с барут.

54-годишният разградчанин е задържан в сградата на РУ-Разград, а съучастникът му – в РУ-Исперих. Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми.