Областният управител Маринчо Христов присъства на официалното откриване на учебната 2023/2024 г. в най-старото училище в града – ОУ “Панайот Хитов“.

В приветствието си към гостите, той изрази радостта си, че на този ден е именно в това училище, което за него носи много история, дух, традиции и вяра, че: "щом него го има, ще ни има и нас като нация и занапред“.

 

Областният управител отправи пожелание към първокласниците да помнят винаги първия учебен ден, а на всички останали пожела постоянство в учението и напомни, че образованието е тяхната най-добра инвестиция за бъдещето.

"Най-важният учител е първият учител, най-мъдрият учител е книгата, а най-строгият учител е живота. За да се подготвим за най-строгия учител, трябва да преминем първо през първите два. Училището е много важно, защото в него, вие мили деца израствате, а със знанията, които то ви дава, можете да постигнете мечтите си. На добър час и повече шестици!“ каза още Маринчо Христов.

Ръководството на ОУ "Панайот Хитов“-Сливен, начело с директора Мартин Маринов, зарадва всички с празнична програма, изпълнена с герои от детските книжки, танци и стихотворения, рецитирани от малките ученици.

Песента "Хубава си моя горо“, в изпълнение на Антон Стоянов – единствения незрящ ученик, който се обучава в училището, докосна душите на всички, а по-късно училищният двор се оказа тесен за кръшното българско хоро, в което взеха участие ученици, учители и родители.

По традиция, празникът завърши с първия училищен звънец и менче с вода за здраве и благополучие.

 

 

 

 Share