Областният управител Марин Христов присъства на официалната церемония по откриване на десетата академична година на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна, това съобщиха от администрацията.  Сред гостите на събитието бяха и Стефан Радев-кмет на гр. Сливен, общински съветници, директори на болнични заведения, РЗИ,РУО, професори, преподаватели, родители и гости.

Тържеството бе открито от проф. Иван Александров директор на филиала, който изрази благодарност за подкрепата на всички институции, за успешното развитие на учебното заведение.

Областният управител Марин Христов произнесе слово, в което изрази надежда, че бъдещите медицински сестри и акушерки ще изберат да работят в български болници и  подчерта, че няма по-голямо удовлетворение в тяхната професия от това да видят благодарността в очите на пациентите.

Тържественото откриване продължи с прочитане на клетва от всички първокурсници, а по традиция директорът на филиала изля менче с вода за здраве и успешен старт на учебната година.

Общо 161 са студентите, които се обучават във Филиал Сливен на МУ–Варна. През новата академична 2023-2024 година общо 42-ма са приетите първокурсници. От тях 29 броя в специалност “Медицинска сестра“ и 13 бр. в специалност "Акушерка“.