До успешните действия се е стигнало благодарение на отличното взаимодействие между криминалистите от областните дирекции в Шумен и Русе. Вчера служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Русе са предприели действия за проверка на мъж, за когото колегите им от ОДМВР – Шумен са сигнализирали, че държи голямо количество наркотици и се придвижва с автомобил с шуменска регистрация към Русенска област.

В резултат на проведените съвместни оперативно-издирвателни действия, русенските криминалисти са установили местонахождението на въпросния мъж и е последвало задържането му. Оказало се е, че това е 50-годишен жител на с. Голямо Враново, известен на правораздавателните органи. В хода на по-нататъшната работа на разследващите е извършено претърсване в обитаван от него имот на адрес в с. Голямо Враново, където са открити и иззети общо 27 полиетиленови плика, всеки от които с около килограм тревна маса, реагирала положително на марихуана.

Наркотикът бил скрит в колиба на куче в двора на имота. По предварителни данни иззетото количество е на стойност за около 548 000 лева, съобщиха от МВР.

50-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. Работата по разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.