Маргарита Хранова ще е специален гост на традиционния благотворителен коледен концерт в Свищов, предаде кореспондент на "Фокус“. На сцената ще се изявят и възпитаници от Школа за поп и рок изпълнители "Клуб Естрада“.

Всеки, който иска да присъства, трябва да си купи билет от Туристическия информационен център в крайдунавския град, който се намира в сградата на читалището.

"Цената е символична – 10 лв. Купувайки пропуск, вие ще се включите и в дарителската кампания "Добро за Свищов“, средствата от която ще постъпят в едноименния фонд, учреден от кмета на общината. Освен с дарения, фондът ще се поддържа от ежемесечни финансови вложения, които лично кметът, общинските съветници от ГЕРБ, директорът на общинската болница и директорите на останалите общински предприятия ще отделят от трудовите си възнаграждения. Парите ще се изразходват изцяло и само за родолюбиви начинания в обществена полза като например: реализиране на проекти в сферата на културата, образованието, спорта и др.; стимулиране (подпомагане при необходимост) на изявени ученици и таланти; учредяване и участие в благотворителни акции; опазване на културно-историческото наследство; благоустрояване на градската среда, обособяване на красиви пространства, възстановяване на знакови места и символи, изграждане на полезни съоръжения и други“, обясняват от общината.

Концертът ще е на 19 декември /вторник/ от 18:30 часа, а мястото е салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови“.