Децата от видинската спортна школа на "Реал Мадрид“ се представиха достойно в демонстративния турнир по футбол "Копа Алма 2023" в Испания. Десет възпитаници -момчета и момичета на единственото в България  спортно социално училище към Фондация "Реал Мадрид“ в края на юни, се включиха за трети път в турнирът организиран от Фондацията, който няма състезателен характер. Това каза за "Фокус“ Светлина Вълчева, координатор на Фондацията за Видин.

Малките футболисти не изгубиха нито един от изиграните 10 мача, спечелиха 8 победи, една среща завършиха наравно и една загубиха.Те участваха в турнира заедно с 250 деца от 14 европейски отбора, 

Видинските спортисти участваха освен във футболен турнир и в Шоу на талантите, където представиха театрален спектакъл, показващ уважението към семейството, приятелите, треньорите. Заслужено спечелиха аплодисментите на публиката. По време на посещението си  малките футболисти се запознаха с  културно-историческите забележителности на испанската столица.

Треньорът на видинската спорта школа "Реал Мадрид“ Светослав Петков проведе редица срещи с ръководството и треньори на гранда "Реал Мадрид“ , с представители на едноименната Фондация, с именити футболисти. Незабравими за цял живот остават срещите и разговорите с президента на "Реал Мадрид“ Флорентино Перес, с футболната легенда на отбора вратаря и бивш капитан  на "Реал Мадрид“ Икер Касияс, споделя Светослав Петков.

За да  сбъднат своята мечта и посетят школата на "Реал Мадрид“ и своя любим отбор, да участват в турнира, малките футболисти имаха подкрепата на много спонсори – Община Видин, видински фирми, зам.- председателят на Народното събрания Росица Кирова.

В Испания децата срещнаха и откриха нови приятели, за които футболът е магия, допълни Вълчева.

Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието поздрави възпитаниците на първото по рода си спортно социално училище в България на Фондация "Реал Мадрид" с отличното представяне в Испания на турнира и каза, че Видин и България се гордее с техните успехи и с тяхната сбъдната мечта.