Не трябва да има споразумение и гаранция за убийците на пътя. Това каза по време на националния протест срещу убийствата по пътищата Блага Стоименова, майката на Моника, която загина при инцидент в Братаница, предаде репортер на "Фокус".

"Събрали сме се да поискаме за всички деца справедливост, както и за моето дете от село Братаница, Моника Стоименова, която полицаят от ГДБОП в Пазарджик Владимир Панайотов блъсна на пешеходна пътека. От инцидента на 19 юни 2021 година той си стои вкъщи и условно е осъден, защото си е признал вината. Инцидентът става така - спрели са автомобилите на пешеходната пътека, 7-годишното ми дете пресича, той вижда детето, изпреварва колоната автомобили. Карал е със 100 км в час, изхвърля Моника от пешеходната пътека на 40 м., детето ми загива на място. Той казва, че съжалява, понеже бързал за работа. Това за мен не е оправдание! Докога ще убиват нашите деца? Докога ще страдаме? С едно "съжаляваме" ли ще са в съда? Моето дете гние и го гледаме как го ядат червеите, аз съм всеки ден на гробищата, а неговите деца са си вкъщи", заяви майката.

"Всеки знае, че от затвор се излиза, но от гроб - не. Искаме справедливост. Искаме убийците да нямат толкова права колкото нас и ние да молим всеки ден за справедливост. Да има права за нас, хората, които сме пострадали и всеки ден ревем. Искаме да променим закона и да няма споразумение и да няма гаранция. Всеки един убиец на пътя, който е превишил скоростта, пиян е или дрогиран да е в затвора", изтъкна тя.