Общината в Кюстендил се зае с информационните и рекламни табели по уличните стълбове в областния център, предаде "Фокус“. Вече е изпратено уведомление до собствениците на информационно-указателни табели, монтирани върху стълбовете за улично осветление, публична общинска собственост или върху терени общинска собственост, да предоставят необходимите документи за издаване на разрешително за поставянето им. Срокът за това е до 15 ноември.

След тази дата ще бъдат предприети действия по премахване на табелите, които нямат разрешителни документи и за тях не са заплатени съответните такси. Напомня се, че нерегламентираното поставяне на табели, освен че е в нарушение на разпоредбите от издадените нормативни актове на Община Кюстендил, застрашава движението и сигурността на пътя, както и загрозява градската среда.

От Общината посочват, че информационно-указателните табели следва да отговарят на определени условия, посочени в наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти, рекламни, информационни и монументално декоративни елементи на градското обзавеждане и за рекламната дейност на територията на Община Кюстендил.

Рекламно - информационни елементи могат да се разполагат на територията на община Кюстендил въз основа на разрешение, издадено от главния архитект на Община Кюстендил и след заплащане на предвидената административна такса, съгласно Наредба за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Кюстендил.