В нощта на Заговезни, успяхме да направим един уникален празник за който виновните сте Вие. Три големи огъня, огнени букви, богата трапеза, големи хора около огнището и небе, озарено от стрели. Така изглеждаше училищният двор вчера вечерта. Това написа кметът на селото Стоимен Петров.

"Благодаря на всички Вас, че успявате да повярвате в празниците и най-вече, че се връзвате на моите идеи", допълни той.

Той разказа още, че са изпробвали нова визия на празника, използваща целия двор на местното училище, изпълваща го с емоция.

"Огнените букви, които виждате ми стоят като идея от месеци и след доста неуспешни опити да ги направим, успяхме в най-подходящия момент и обещавам, че те вече ще са част от всеки празник на селото", уточни Петров.

Над 150 души дойдоха в училищния двор без да знаят какво ги очаква, без да си имат и представа за огнената феерия, която беше сътворена.

"Благодаря на виновните за огньовете, те си знаят. Момчетата сътвориха всичко докато ние представяхме групата на домашната "Кукерландия" по един великолепен начин. Прошката не променя миналото, но освобождава бъдещето. Простени бъдете и простете и на мен ако с нещо съм Ви обидил", заключи кметът.