Любителски фотоконкурс, посветен на 8 март, обявиха в старата столица. Състезанието е под надслов "Жените на Велико Търново“, а негови инициатори са дамите от местния Зонта клуб, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. От организацията уточняват, че целта на проявата е да представи жени на различна възраст от старопрестолния град в тяхното ежедневие или в характерен момент от живота/бизнеса им тук.

"Фотографиите могат да имат различен сюжет, но трябва да документират, както привидно ежедневни теми, като образование, работа, култура, спорт, семейство и майчинство, така и дискусии за (традиционната) роля на жените в българското общество и мястото им в живота на Велико Търново. Конкурсът насърчава интереса на хората към фотографията и начините на фотографско изразяване“, допълват дамите от Зонта.

Право на участие имат всички непрофесионални фотографи без възрастово ограничение. Изображенията могат да са цветни или черно-бели. Те трябва да са във формат JPEG, размер не по-малко от 30 х 40 см (формат А3) и резолюция 300 dpi. Всеки може да участва с до пет снимки, като те трябва да са придружени от: име на фотографа; описание на заснетото лице или сюжета; по желание – име на снимката.

Фотографиите и придружаващата информация се изпращат по електронен път на e-mail: zonta_konkurs@mail.bg.

Крайният срок за участие е 15 февруари 2022 година.

Ще има и награди – за първо, второ и трето място – по 150 лв., 100 лв. и 50 лв. Победителите ще бъдат оповестени във Фейсбук страницата на Зонта клуб Велико Търново на 5 март. На 7 ще бъде открита изложба в центъра на Велико Търново /пред Факултета по изобразително изкуство/ с най-добрите фотоси.

Луиза ТРАНЧЕВА