Домакин на Национална Хонда среща 2024 ще е Велико Търново. Събитието ще се случи в последния ден на август, като организаторите обещават много емоции и изненади. Съборът ще се проведе на 31 август, като в програмата е предвидено шествие по улиците на старата столица, предаде кореспондент на “Фокус".

Дефилето на японски автомобили ще тръгне от местността “Ксилифор" край Велико Търново в 9:00 часа, като до 10:30 часа ще обиколи главните улици на града и всички жители и гости ще могат да се насладят на атрактивните коли. Очакват се както ретро колекционерски модели, така и нови Хонди. Организаторите уверяват, че шествието ще премине при стриктно спазване на Закона за движение по пътищата, като призовават шофьорите да са отговорни и внимателни.

“В тази връзка всеки водач на МПС е длъжен да подпише декларация, че е съгласен с условията за провеждане на това шествие", казват още инициаторите на проявата.

В 10:30 часа пред Община Велико Търново /по протежението на улица “Васил  Левски"/ ще има изложение на колите. След това шофьорите, техните приятели и близки ще се пренесат на паркинга на улица “Крайбежна", където купонът ще продължи. Поканени са както собствениците на Хонда, така и всички, които проявяват интерес към колите.

“Единственото ни условие е да носите със себе си добро настроение  /деца и други домашни любимци също са разрешени/", казват шеговито организаторите.

За последно Велико Търново е бил домакин на Национална Хонда среща през 2009-а година.