Юристът Любен Иванов е кандидатът за кмет на община Видин на Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България“. Днес Коалицията регистрира своите кандидати за кмет на Видин, общински съветници и кметства в ОИК за участие в местния вот на 29 октомври, предаде репортер на "Фокус“.

Тръгваме към местния вот единни и сплотени за победа, за да променим родината и направим необходимите реформи в местното самоуправление, за нашето по-добро европейско бъдеще, за развитие на родния видински край, каза след регистрацията Любен Иванов.

Любен Иванов е народен представител от Видин в два поредни парламента. Има опит в местното и държавното управление. Народен представител е в настоящия парламент, заместник-председател на комисията по туризъм. В 48-то Народно събрание е заместник-председател на парламентарната Комисия по земеделие и храни и на Временната комисия за недостига и високите цени на дървата за огрев. Областен управител на област Видин в периода януари – август 2022 г. От 2015 до 2021 е общински съветник в Общински съвет – Видин. Повече от 19 години е адвокат в областта на търговското право и търговската несъстоятелност. Завършва "Право“ в Софийския университет "Св. Климент Охридски“, където придобива и допълнителна магистратура по "Право на Европейския съюз“. Семеен, с едно дете.

Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България“ регистрира  пълна 33-членна кандидатска листа за общински съветници за предстоящия вот и издигна кандидати за кметове на населени места в Община Видин.