За по-малко от тридесетина минути вечерта в сряда, около 23:30 ч., мощна лятна буря, със силен вятър, дъжд и гръмотевици връхлетя Видинско. Над 70 км/ч са достигнали поривите на вятъра в отделни общини и населени места на Видинско.

Късно снощи в много населени места е бил прекъснат електрическия ток, съобщиха за "Фокус“ от местните администрации. За кратко ток не е имало във видинските села Кутово, Гайтанци, Дружба и в град Дунавци, както и в някои села на  общините Ново село и Брегово, Белоградчик и Димово. Аварийни екипи още от рано сутринта работят по отстраняване на проблемите и установяване на щетите. Към 10 часа днес на много места електрозахранването вече бе възстановено.

От пресслужбата на Община Видин, съобщиха за "Фокус“, че днес от ранните часове работници от Общинската фирма “Чистота, озеленяване и благоустройство“ почистват улиците и парковете във Видин от паднали клони и изкоренени дървета. В центъра на града, в близост до автогарата и гарата на Видин, вече е отстранено изкоренено от бурята близо сто годишно дърво, видя репортер на "Фокус“.

Около полунощ силният фронт е преминал над общините Брегово и Ружинци. И там има сигнали за паднали дървета и изпочупени клони. Не са нанесени сериозни материални щети, няма пострадали хора, съобщиха за "Фокус“ кметовете на общините Брегово и Ружинци-Илиян Бърсанов и Александър Александров.

Александров допълни, че след снощната буря е отнесена оранжерии, паднал е голям клон върху оградата на училището в Дреновец. През целия път между Ружинци и Дреновец има паднали клони, които се изнасят и се отстраняват от пътя. Паднали жици  са прекъснали захранването с ток в Драженци, Бело поле, Тополовец и Дреновец. Най- старата и висока топола на стадиона в Дреновец също е прекършена.

Силният вятър, бурната гръмотевична активност и проливния дъжда  са уплашили голяма част от населението във Видинско.