Лятна занималня за деца ще се състои от днес до 18 август в казанлъшкото село Бузовград. Това съобщиха за "Фокус" организаторите от местното Народно читалище “Любен Каравелов – 1921". Предвидени са различни работилници и занимания малки и по-големи деца, като заниманията ще започват в 9.30 часа и ще продължат до 13.30 часа.

Разнообразната програма включва занимания като мокро плъстене на вълна, бродерия, работилница по оригами, творческа работилница по визуални изкуства и поезия, скулптура с глина и други. Малчуганите от осем до 16-годишна възраст ще имат възможност да вземат участие в работилница по документално кино, както и по театрално изкуство под надслов “Детска телевизия в действие". Организаторите уточняват, че всички желаещи да участват в работилниците по кино и театър трябва да присъстват на всички сесии поради необходимостта от постоянна работа в екип. 

Лятната занималня ще бъде закрита с представяне на театралната постановка “Детска телевизия в действие", разработена от децата по време на работилницата. Всички, които желаят да се запишат или да получат повече информация, могат да го направят в Народно читалище “Любен Каравелов – 1921" в Бузовград. 

Пълната програма може да откриете в Галерията.

Рени АТАНАСОВА