Регионалната здравна инспекция в Кюстендил провежда лятна антиспин кампания, предаде "Фокус“. През цялата седмица са планирани различни инициативи, а част от тях ще се провеждат на плувните комплекси в региона. Здравно-информационната кампания стартира днес на един от плувните комплекси в Сапарева баня, а утре дейностите се пренасят на басейна в Кюстендил.

На 6 август информационна кампания ще се проведе на площад "Свобода“ в Дупница, заедно с Центъра за обществена подкрепа от града. В читалище "Пробуда“ – Дупница, също ще се раздават информационни материали.

На 7 август кампанията продължава на плувния комплекс в парк "Рила“ – Дупница. На 8 и 9 август информация ще се предоставя в здравния медиаторски център в Дупница.

В работните дни от понеделник до петък от 9,00 часа до 15.00 часа в сградата на РЗИ – Кюстендил, се организира "Седмица на отворени врати“, като ще се провежда безплатно анонимно консултиране и изследване с бързи тестове за HIV, хепатит В, хепатит С и изследване за сифилис на всички желаещи и предоставяне на здравно-образователни материали.