Регионалната здравна инспекция в Кюстендил се включва в четвъртия етап на лятната АНТИСПИН кампания, съобщиха за "Фокус“ от здравната инспекция. По този повод в здравния медиаторски център в квартал "Изток“ в Кюстендил ще се проведат беседи, лекции и презентации на тема "ХИВ/СПИН“. Ще бъдат предоставяни здравно – образователни материали.

На площада в Бобов дол, съвместно с екипи от община Бобов дол, ще бъдат раздадени здравно-образователни материали на младежи от града. Беседи и лекции ще има в читалище "Пробуда“ в Дупница. На централния площад в града, съвместно с екипи от Центъра за обществена подкрепа  "За да има щастие в детските очи", ще бъдат раздадени здравно–образователни материали на младежи от града.

 В периода 14 0о 31 август, в работните дни от понеделник до петък от 9,00 до 15.00 часа, в сградата на РЗИ – Кюстендил, се организира "Ден на отворени врати“, като се провежда безплатно анонимно консултиране и изследване с бързи тестове за HIV и сексуално предавани инфекции на всички желаещи.

Венцеслав ИЛЧЕВ