От тази седмица, пътуващите и гостите на града могат да се насладят на нова зона за отмора и презареждане с оригинален ергономичен и екологичен дизайн. Концепцията, разработена от иновативната българска компания Woood, съчетава модерен продуктов дизайн за релаксация и ко-уъркинг пространство с най-съвременни дигитални инструменти, съобщи Летище София във Facebook. 

Чуждестранните гости от Шенген могат да се запознаят с дигитални пътеводители и филми за града, създадени от Mastercard на английски език, в интерактивния кът на зоната. Зоната е безплатна и достъпна за всички!

Проектът е част от партньорството, Летище София и Столична програма "Култура“. Той включва инсталации и интерактивни маршрути, представящи 30 от най-забележителните символи на София.

"Премиум картодържателите на Mastercard ползват привилегии при пътуване навсякъде по света. Със зоната на Летище София искаме да поздравим и всички други пътуващи, като им предоставим най-доброто от съвременния дизайн и това, което България предлага,“ сподели Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

"На летище София сме посветени на подобряването на пътническото преживяване. Новата зона за бизнес и отмора на Терминал 2 демонстрира нашия ангажимент към комфорт и модерен дизайн,“ каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънек