Сменят мястото на първия спектакъл от Летния оперен фестивал "Сцена на вековете“ заради очаквано лошо време, предаде кореспондент на "Фокус“. Началото на тазгодишното издание на форума ще постави операта "Бал с маски“. Вместо на сцената на Царския дворец в крепостта Царевец, обаче, тя ще се играе в Голяма зала на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“. Датата и часът остават същия – 8 юли /събота/ от 21:00 часа.

Закупените билети важат без презаверяване, уточняват организаторите.

Вердиевото заглавие ще бъде представено от Държавна опера Бургас, под палката на именития маестро Иван Кожухаров Публиката ще бъде развълнувана от драматичните отношения между героите, отразяващи греховните им желания, белязани от пътя към болезнено осъзнаване – под натиска на повелите на обществения морал. Постановката, посредством иновативните режисьорски решения на доц. д-р Александър Текелиев, ще разгърне целия си драматичен блясък.

В главните роли ще влязат Валерий Георгиев, Йоана Железчева, Марян Йованоски, Мария Цветкова-Маджарова, Делян Славов, Валери Турманов,, Любомир Тодоров, Милен Динолов, Димо Костадинов и др.

Диригент на хоровия състав ще е Невена Михайлова, концертмайстор – Христо Белчев.

Билети за спектакъла се предлагат в мрежата на Eventim.bg и в Туристическия информационен център на ул. "Христо Ботев“ №5 във Велико Търново.