Общинските съветници на град Русе приеха промени в Наредба 16, касаеща цените на местните такси и услуги, които общината предоставя. Основните изменения засягат таксите за кратковременно паркиране и ползването на подземните паркинги в града.

С новите изменения, таксата за кратковременно паркиране в зоните на града се увеличава от 1,20 лв. на 1,50 лв. на час, пишат от Dunavmost. Също така, цените за ползване на подземните паркинги на "Доходното здание" и зала "Арена Русе“ се повишават от 1,50 лв. на 2 лв. на час. Цените са обявени както в лева, така и в евро за удобство на гражданите и посетителите.

С новите правила, водачите на неправилно паркирани автомобили ще бъдат глобявани с 60 лв. или 30 евро. В случай че водачът се яви на мястото на нарушението, преди репатриращият автомобил да е тръгнал, ще може да заплати половината от сумата. Разходите по прилагане на техническото средство (скоба) са определени на 30 лв. или 15 евро.

Въведени са нови такси за издаване на разрешение за специално ползване на общински пътища, които включват временно ползване на части от пътното платно и на земи в обхвата на пътя. Първоначално предложените размери бяха коригирани по предложение на съветника от ВМРО Иво Пазарджиев, който настоя за по-високи стойности.