Своя храмов празник отбелязва на Успение Богородично – 15 август манастирът "Покров Богородичен“ край Свищов, предаде кореспондент на "Фокус“. Отец Христо Павлов разказа, че в навечерието на Голяма Богородица – на 14 август от 19:00 часа, след вечерната служба ще се проведе литийно шествие с храмовата икона. То ще премине от манастира до аязмото и обратно. Всички желаещи миряни могат да се включат в него и да се помолят за здраве, мир, и Божи благослов.

На празничния 15 август от 9:00 часа, след Божествената света литургия, в църквата "Успение Богородично“ на манастира, ще се отслужи водосвет и ще се раздаде курбан за здраве.

Във вторник Община Свищов осигурява безплатен транспорт до манастира. Автобусите ще се движат от 8:00 часа до 13:30 часа по следните два маршрута: – пл. "Велешана" – пл. "Алеко" – пл. "Свобода" – ул. "33-ти Свищовски полк" – манастир "Покров Богородичен" и обратно; – пл. "Велешана" – МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" – м-н "Витоша“ – пл. "Хан Бъчва" – стадион "Академик" – манастир "Покров Богородичен" и обратно. От манастира те ще тръгват на кръгъл час, а от Свищов на и 30.