Бети и Ники от най-голямата ферма за говеда не само в България, но и в Европа започнаха да колят животните. Причината за това са ограниченията, които са заполжени тази година по отношение на пасищата.

Ето какво пишат на станицата си:

Клането на животни в "Дивата Ферма" започна, няма храна за стадото на Бети и Ники, няма вода за водопой, майките не могат да хранят теленцата... Животните са заплашени от гладна смърт поради липсата на паша.

Сено не се намира...

С въведените ограничения на пашата в Националните паркове, на традиционно пашуващите там животновъди е отнет най-важния ресурс - високопланинската лятна паша.

Търсенето на сено се е увеличило, предлагането е малко, а цената - непосилно висока. Храна за животните няма.

Още по-тежко е положението за биоживотновъдите (като Бети и Ники, и тяхната Дива ферма), тъй като те трябва да изхранват животните си с биофураж, който е още по-недостъпен...

И така, благодарение на липсата на далновидност от страна на Министерство на околната среда и водите, както и поради безхаберието на отговорните институции е в ход ликвидирането на най-голямата биологична животновъдна ферма в Европа!

Неизбежно е намаляването на стадото (което наброява около 2000 животни), а това влече след себе си икономически, социални и т.н. негативи, както за района, така и в сектора!

На този фон мога само да кажа, че това е поредният пример за това, как не трябва да се управлява! За това, как се унищожават българските производители! За това, как се погубва 30 годишен труд, работещо стопанство и реално (българско) БИОлогично производство!!!

И докато всеки ден се колят животни и от телетата остават само купчинки пластмаса (техните ушните марки) - високопланинските пасища в Рила са пусти и обрасли с растителност...

Жалка и много грозна българска действителност! Браво на тези "еколози", които успяха да постигнат целта си.