Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също има списък, направен чрез публикации от "Google“, в него са Асен Василев и Румен Радев. Борисов показа папката с имената по време на среща с актива на партията в Сливен, предаде репортер на Радио "Фокус" - Сливен. Списъкът е изготвен от младежите на ГЕРБ в отговор на списъка, който премиера Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова представиха в Прокуратурата с цел проверка на въпросните хора. "Така е било и през 1944-45 г. – по списък са изтрепали цвета на нацията. Така ще коментирам списъка – с шега и закачка", каза Бойко Борисов.

Използвайте стрелките Нагоре/Надолу за да увеличите или намалите звука.

Пред симпатизантите на партията той говори по актуални теми, свързани с настоящата ситуация в страната. "Държавният дълг сега расте. Взимат се милиарди, които ние трябва да връщаме. Капанът е огромен, защото е ясно, че те няма да издържат, но следващите как ще управляват, това е капан за всяко следващо правителство", заяви лидерът на ГЕРБ . По думите му, ако настоящите властимащи продължат да управляват по този начин, "догодина вече ще има списъци и на Интерпол".

Бойко Борисов отново изрази позицията на партията си за незабавно отпадане на зелените сертификати в България, защото според него те е не вършат никаква работа."Зелените сертификати изиграха своята роля. За Европа и света тя продължава да съществува, заради улесненото пътуване, но в България трябва незабавно да отпадне. Той просто не се спазва. Виждаме го навсякъде. Незабавно трябва да се махне този побългарен зелен сертификат", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Борисов отправи благодарност към американското посолство у нас за пояснението за забавянето в програмата по производството на самолетите F-16. заяви "Радев вече не знае какво да каже по тази тема. Не може да му е приятно това, което се случва. Завчера обвини мен лично и правителството заради самолетите F-16. Но аз настоявам в бюджета депутатите да вкарат и парите за втората ескадрила – така, както ние го бяхме заложили. Има чисто обективни фактори, които забавиха самолетите. Ние обаче платихме 100% от цената на първата ескадрила“, каза още той.

В залата той коментира и изказването на премиера Кирил Петков, че управлението на пандемията е добро. "По думите му бил се справял добре с тази криза. Ако това се беше случило, когато аз бях премиер, веднага щяха да ме питат защо сме първи по смъртност в света месеци наред. На ден загиват по 100 души. Управлението им на тази криза е пълен провал", каза още той.