Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на официалната първа копка при изграждането на Югоизточния обход на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той сподели мнението си относно проекта.

"Отивам за Стара Загора и исках да видя безвремието как ви се отразява на пловдивчани. Преди 4 години ви оставих 44 млн. лв. проект, който сега щеше да е готов, заедно с другата посока за 125 млн. лв. Питах Костурков преди малко, каза ми, че следващата отсечка ще премине над 350 млн. лв. С толкова много усилия кметът Костадин Димитров и шефът на АПИ правят 160 метра. Вие разбирате ли 4 години какво сте правили? Какво се промени за тези 4 години? Тройно по-скъпо. Още няма отчуждителни процедури. Аз ги изядох и него, и Атанас Узунов, защото забавиха с 15 дни сесията. Искам нещата да стават ден по-рано. Похарчихте парите и днес правите водосвет за 160 метра. Голям успех. Чудовищен успех. Поуките, ако не си ги направите сега, то след 4 години този багер ще е ей там.  

Утре ще пуснем моста на Първомай. Лошият Бойко ви остави 44 млн. лева в сметката в проекта, а сега за първа копка имате 9 млн. Тези момчета намерили тези пари, за да ви покажат, че нещо може да тръгне. Целта на първата копка е да се поеме ангажимент и ако е ГЕРБ, ще го направят. Ние нямаме неизпълнено обещание", каза Борисов пред журналистите. 

Той апелира към местните структури да говорят на пловдивчани, за да могат да направят правилния избор. Борисов е на мнение, че той и ГЕРБ са направили най-много за Пловдив. 

"Ако някой ми каже, че е направил повече от нас за Пловдив, нека да спори с мен. Преди 40-50 години също е правено, но оттогава досега, само ние. Няма спор. Факт е".

Цялото мнение на Борисов можете да видите долу във видеото.