Само две общини в област Ловеч са с регистрирана 14-дневна заболеваемост от COVID-19 под 250 на сто хиляди население – Летница и Ябланица, макар и там да има завишение. Като цяло за област Ловеч се наблюдава сериозен ръст – 442 на сто хиляди към днешна дата срещу 284 за предишната седмица, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Ловеч. Това сочат данните на РЗИ – Ловеч, от седмичния информационен бюлетин. Най-висока е заболеваемостта в община Троян, увеличение има във всички общини.

През изминалата седмица в областта са диагностицирани 343 заболели при 187 за предходния 7-дневен период и ръстът на покачване е с 45%. За диагностицираните и карантинираните като контактни са издадени предписания за задължителна домашна изолация, за изолация след дехоспитализация, за изолация и лечение в лечебно заведение и за поставяне под карантина.

В този период общопрактикуващите лекари и специализираните имунизационни кабинети са приложили 2265 дози ваксина, като от тях с първа доза са обхванати 341. През седмицата като трета (бустерна ) доза срещу COVID-19 са приложени 1643 дози.