От 10 юли до 2 август в РИМ-Стара Загора за пета поредна година се проведоха "Летни занимания“ за деца, предаде репортер на "Фокус".

Лятната музейна програма включваше 12 теми, които запознаха участниците с всички периоди от историята на хилядолетния ни град – от праисторията до съвремието. Всеки ден за децата бяха организирани творчески работилници, демонстрации и игри, които им помогнаха да усвоят нови знания, умения и да развият своето въображение. Декорираха праисторически съдове, изработиха антични монети, рисуваха върху керамика, премениха се в антични облекла, писаха с перо и мастило и се научиха да тъкат. Влязоха в ролята на млади археолози и реставратори, откриваха съкровища в музея.

Голям интерес предизвика посещението на Хилендарския метох и къща-музей "Градски бит, XIX в.“, както и разглеждането на временните изложби "Накитите през хилядолетията“ и "Детство мое – реално и вълшебно“. Децата се запознаха с техниката от времето на баба и дядо и работиха на пишещи машини.

В последния ден от лятната програма в музея гостува Държавен куклен театър – Стара Загора с представлението "Дядо вади ряпа“.

Екипът на РИМ-Стара Загора изказва специална благодарност на своите малки любознателни посетители и им пожелава вълшебно лято, изпълнено с радост и весели игри!