Младежите от Професионален фолклорен ансамбъл "Родолюбие“ постигнаха невероятен успех на Световната купа по фолклор – Созопол, съобщиха за "Фокус“ от Ансамбъла. Със своите изпълнения те грабнаха номинацията на Световната купа по фолклор, което им дава възможност да се борят за голямата награда в галаконцерта.

"Емоциите преливаха от радост, когато получиха и златния медал на Световната купа. Това е истинско признание за таланта и труда на младите танцьори, както и за всеотдайността на художествения ръководител Симеон Васев и хореографа Васил Василев.  Техният професионализъм и любов към фолклора са в основата на този успех. Ръководителите получиха дипломи за съществен принос за опазване и развитие на световното традиционно фолклорно изкуство", споделиха от Ансамбъла.

Юношеският танцов състав имаше и незабравимо седемдневно приключение в Приморско, където се проведе Международният фолклорен фестивал – Приморско. Изпълнителите са се потопили в пъстър калейдоскоп от танци, музика и култура, обединявайки се на сцената с групи от Румъния, Унгария, Полша, Молдова, Словакия, Литва, Естония, както и с танцови състави и ансамбли от цяла България. Журито на фестивала е присъдило престижната награда "Лауреат“ от община Приморско и фондация “СпортФест".

Талантливите танцьори от Ансамбъла са покорири публиката и журито на престижния международен европейски фестивал “Европейски Китен награди".  Те са завоювали 2 "GRAND PRIX“ награди - най-високото признание за техния талант, както и 2 награди за "Избор на публиката“. Дипломи са получили и ръководителите на състава - Симеон Васев и Васил Василев.

Тази година кюстендилският ансамбъл ще представи красотата на българския фолклор в програмата на  Международния фестивал на солидарността на хората от света на музиката, танците и народните традиции, който ще се проведе в Сицилия.