Призив за помощ на техен колега отправиха лекари от Велико Търново. Те стартираха кампания в подкрепа на д-р Моника Курдова, която има нужда от животоспасяваща мозъчна операция, предаде кореспондент на “Фокус".

“Днес се обръщаме към Вас с молба, която произтича от отговорността ни като медици. Наш колега, д-р Моника Курдова, е изправена пред спешна нужда от животоспасяваща мозъчна операция в Германия. В този труден момент, когато всички ние знаем колко ценни са солидарността и подкрепата, вярваме, че можем да се сплотим и да я подкрепим.

Като медицински специалисти, ние разбираме важността на бързата и качествена помощ, но дори и най-добрите лечения понякога изискват допълнителни усилия и ресурси. Нека се обединим около нашата колежка и да ѝ покажем, че не е сама в битката си. Всяка помощ – независимо от размера ѝ е безценна и може да бъде решаваща в този критичен момент.

С абсолютното убеждение, че силата на нашата професия не се измерва само в знания и умения, а и в нашата хуманност и единство, призоваваме всеки от Вас да обмисли възможността за индивидуално дарение. Нека чрез нашите действия покажем, че сме не само лекари, но и хора, готови да подадат ръка на нуждаещите се.

Със събраните средства можем да помогнем за покриването на медицинските разходи и да дадем на д-р Курдова възможността за лечение, от което се нуждае. Нека бъдем вдъхновение един за друг и се  почувстваме горди, че сме част от общност, която подкрепя своите членове", призовават от Районната колегия на Български лекарски съюз.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез превод в банка ДСК.

Ето и данните:

Банка ДСК

IBAN BG03STSA93000016227748

Титуляр: Моника Иванова Курдова

Основание: Дарение за лечение

“Нека отворим сърцата си, нека помогнем на една млада, енергична, всеотдайна жена, лекар, посветил се на това да помага на другите!", апелират още медиците.