По-богато и разнообразно ще е менюто за бездомни и социално слаби в Горнооряховска община през 2024-а. До края на март деца и възрастни – потребители на социалните услуги в железничарския град ще получават допълнителни продукти, които рядко могат да си позволят, предаде кореспондент на "Фокус“. Храната ще е осигурена чрез фонд "Социална закрила“ от МТСП, като от там отпускат 14 100 лева.

Проектът е в услуга на общо 19 възрастни и 5 деца. Те са настанени в горнооряховския Кризисен център и във функциониращия в града приют за лица в риск.

"Списъкът с допълнителните продукти, които ще се доставят, е изготвен след допитване до потребителите, относно храните, които най-много биха желали да консумират. Сред посочените са торти, шоколад, сладкиши, сладолед, дюнери, лазаня, пица, пиле на грил, суджук, луканка и други“, обясняват от Община Горна Оряховица.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е до 31 март 2024-а.

Целевата програма на Фонд "Социална закрила“ за закупуване на хранителни продукти за изхранване на деца и лица, потребители на социални услуги, е за периода от 20 декември до края на март. Тя има за цел да удовлетвори жизненоважни потребности на най-нуждаещите се хора и да ограничи негативните последици от бедността през зимните месеци.