Латино фиеста предстои за седма година в Държавния културен институт-Културен център "Двореца" в Балчик, предаде репортер на "Фокус". Покана е отправена към всички, влюбени в ритъма на латино танците - 16 август от 19:30 ч. на откритата сцена на плажа край вила "Тихото гнездо". Гостуват Алфредо Торес и неговият балет, Начо Паскал и кубинската принцеса Дарлин Родригес.

Алфредо е роден в Хавана. Баща му Пабло Торес Валдес е треньор на кубинския национален отбор по бокс и е донесъл на страната множество награди и медали от международни и световни състезания, включително и от няколко олимпийски игри. 

През 1985 г. на 18-годишна възраст Алфредо е приет да учи в Националната школа по танци в Куба, където в продължение на 2 години изучава модерни танци – джаз балет, капоейра, популярни танци, сон, румба, гуагуанко. След завършването на школата, кандидатства в школата към най-престижното кабаре в Хавана – "Тропикана“, и печели сред конкуренция от хиляди кубинци. Само след 6 месеца той вече е солист на "Тропикана“, което е признание за професионалните му възможности.

През 2001 г. Алфредо получава покана да работи във вариетето на престижен софийски хотелски комплекс и през април отпътува от Куба, заедно с още 6 сънародници. България му харесва и той решава да се установи за постоянно в страната. Блестящият му талант е забелязан и следват поредица от ангажименти, които го правят една от най-известните звезди в България.

Входът за латино вечерта е свободен.

Жулиета НИКОЛОВА