Основно училище "Свети Паисий Хилендарски“ в Кюстендил провежда летен лагер "Лятно междучасие“, предаде "Фокус“. В рамките на тази седмица в разнообразни инициативи са включени бъдещите петокласници.

В началото на летния лагер те посетиха Регионалния исторически музей, заедно със своите нови класни ръководители и учители. Образователната тема" Шевица върху лъжица" представи особеностите на българската шевица, както и характерните за Кюстендил и региона особености по отношение на народните носии. След интересната презентация по темата, децата бяха включени в креативни дейности в работилничката на музея.

Етнографската изложба "В света на митологията и демонологията" бе второто място посетено от децата, където те обогатиха знанията си за митологичните персонажи и мистични създания на човешкото въображение.

"Самодиви, змейове, хали и орисници- образи, които намират място и днес в българския фолклор, впечатлиха всички. Посещението на музея беше приятно, ползотворно и положи основите на нови запознанства, приятелства и интереси“, споделиха от училището