Плувен клуб "Велбъжд“ – Кюстендил ще стане част от Българската федерация по плувни спортове. Това съобщи пред "Фокус“ председателят на клуба Антон Йорданов. "Виждаме, че много деца и родители пожелаха плуването като основен спорт за развитието на подрастващите и е време за следващата крачка, а именно членство във Федерацията по плувни спортове. Това ще ни отвори врати да участваме в състезания и развитие на плуването като спорт“, каза Антон Йорданов.

Той посочи, че по този начин клубът ще има възможност, след преценка на треньорите, да се подготвя и да участва в състезания от националния календар.

На малките плувци предстои състезание в Сандански. Те ще покажат своите умения на 28 септември. "Знаем, че в Сандански е една от най-добрите школи по плуване и нашето участие може само да ни радва“, каза Антон Йорданов.

По думите му кюстендилският клуб вече предлага и индивидуални тренировки за деца. Посещенията са ежедневни, започват от 11.00 часа. "Клубът се разраства и има по-голям интерес“, допълни Йорданов. Спортният клуб има и страница във Facebook където всеки може да получи допълнителна информация.