Отлични резултати постигнаха състезателите от Спортен клуб "Евротрамп“ – Кюстендил на Дъжравното първенство по скокове на батут, съобщиха за "Фокус“ от клуба. На 13 юли 2024 година приключиха финалните кръгове на Държавното първенство по скокове на баут, проведено по традиция в живописния град Габрово. Спортен клуб по скокове на батут "ЕВРОТРАМП“ – град Кюстендил взе участие в първенството с 13 талантливи състезатели.

В първия ден от състезанието се проведе надпреварата на двоен-мини батут (ДМБ). В дисциплината взеха участие 12 от кюстендилските батутисти. При деца до 8 години Никита Конишев спечели бронзов медал. Александър Илчев също се качи на почетната стълбичка с втори резултат, но в следващата възрастова група (момчета, 9-10-годишни). В същата възраст Георги Беловодски стана шампион в дисциплината с най-добър резултат от 59.10 точки. Кристиян Митков, за когото това беше едва второ състезание, остана на крачка от медал с четвърта позиция във възрастовата група юноши старша възраст, 13-14-годишни.

На 11 юли се състоя най - атрактивната и трудна дисциплина, а именно синхрон на голям батут, където състезателите следва да показват не само стил и трудност на елементите, но и да изпълняват едновременно и еднакви упраждения, докато са във въздуха. В тази дисциплина се отличиха най - малките състезатели на спортен клуб по скокове на батут "ЕВРОТРАМП“ – гр. Кюстендил, а именно синхронната двойка на Емилиян Тренев и Димитър Костадинов, които се класираха четвърти на финал.

Съотборниците им Георги Беловодски  и Александър Илчев станаха шампиони в дисциплината синхрон на голям батут и заслужено се окичиха със златни медали след безупречно изпълнена синхронна волна комбинация. Синхронът на Божидара Георгиева и Стефани Боянова завоюва бронзов медал във възрастова група девойки старша възраст, 13-14-годишни. В същата възрастова група, но при юношите, Александър Тренев и Асен Цветков завършиха четвърти в първенството. Националната състезателка от Кюстендил Кристъл Станкова, съвместно с партньорката си от Стара Загора – Деница Маринова, също станаха шампиони в дисциплината при девойките, 15-16-годишни.

В последния ден от състезанието се проведе надпреварата на голям батут, индивидуално.  В най-малката възрастова група (момчета до 8 г.), Емилиян Тренев се класира четвърти, като само точка във финалния сбор го раздели от почетната стълбичка. На следващо място остана Димитър Костадинов, а до дванадесето място достигна Никита Конишев. И тримата са изключително талантливи и упорити състезатели. Предвид факта, че в тази възраст има най-много участници от цялата стана, резултатите на кюстендилските деца са забележителни.

В следващата възраст (момчета, 9-10-годишни) Георги Беловодски безапелационно спечели златен медал, а след него на второ място се класира съотборникът му Александър Илчев. Двете момчета бяха забелязани от ръководството на Българска федерация по скокове на батут и бяха включени в проектосъстава на разширения национален отбор на Република България. Оттук насетне на двамата им предстоят множество контролни състезания и подготвителни лагери, съвместно с най-добрите професиноласти в страната.

Във възрастова група юноши младша възраст, 11-12-годишни, кюстендилският клуб бе представен от Глеб Киров, който успя да достигне до седма позиция във финалното класиране.

Божидара Георгиева спечели бронзов медал на голям батут, индивидуално във възрастова група девойки старша възраст, 13-14-годишни, със завиден резултат от 39.81 точки. Във същата възрастова група, но при момчетата двама от състезателите на спортен клуб по скокове на батут "ЕВРОТРАМП“ се класираха последователно, съответно Асен Цветков завърши на шесто място, следван от Александър Тренев – на седма позиция.

Кристъл Станкова изпълни много добре своята волна комбинация, което ѝ донесе четвъртото място при девойките, 15-16-годишни на голям батут, индивидуално.

Треньорите в клуба, Малинка Костова и Десислава Димитрова, изказват своите благодарности за неуморния труд и безграничната упоритост на кюстендилските таланти, също благодарят за подкрепата на техните родители. Старши треньорът Малинка Костова споделя:

"Децата на Кюстендил са ненадминати таланти. Изключително горди сме с техните постижения и с факта, че успяхме да създадем не само качествени спортисти, но и едно страхотно спортно семейство, където цари уважение, съпричастност и подкрепа. Оттук насетне ни предстои солидна подготовка за следващите формати, един от които е Национален турнир в гр. Русе през месец септември, където със съвместни усилия ще покажем още по-добри резултати. Всички, включително и Българска федерация по скокове на батут, сме очаровани от състезателя ни Георги Беловодски, който макар и на крехка възраст, успя да стане безапелационен шампион  във всички дисциплини на Държавното първенство. Той е спортист, който се отличава със завидни качества, но и полага изключителни усилия, старание и дасциплина в подготовката си.“

Спортен клуб по скокове на батут "ЕВРОТРАМП“ обявява кампания за набиране на нови клубни членове, която започва от 1 август и продължава до 1 октомври. Всяко дете на възраст от 5 до 18 години може да посети залата по скокове на батут, намираща се на Стадион "Осогово“ всеки делничен ден от 17:00 до 20:00 ч. за първа пробна тренировка.