Танцова формация "Партньори“ направиха успешно представяне в Малта, съобщи за "Фокус“ ръководителят на Сдружение "Партньори“ Веска Миланова.  Заредени с много настроение и положителни емоции от поредното международно участие се завръщат хората от танцовата формация.

След успешните турнета за 2024 в Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция и  Гърция, кюстендилските танцьори са зарадвали почитателите на фолклора с участието си в петото издание на Международен фолклорен фестивал Аурора, в столицата Виктория на остров Гозо, Малта.

"С пъстрите си костюми, които стояха в абсолютен синхрон с морското и небесно синьо на островната държава, с невероятните вихрени или нежни танци, подготвени от младия хореограф на групата – Тони Кенов, с емблематичната емоционалност и чувственост, с която се представят нашите танцьори, те категорично завладяха малтийската публика и спечелиха симпатиите на домакините и на гостуващите групи“, посочи Веска Миланова.

По думите й богата културно-образователна програма е съпровождала концертните изяви, което е дало много възможности за общуване с другите фестивални групи от Гърция, Сицилия, Сърбия, Малта и САЩ.

"Благодарим на организаторите на фестивала за поканата и перфектната организация, както и на всички наши танцьори за отговорното и емоционално представяне на родния кюстендилски фолклор в този колоритен форум“, каза още Веска Миланова.