Районен съд – Кюстендил определи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, при първоначален "строг“ режим, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен за закана за убийство. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил.

Обвиняемият, който е на 43 години и е осъждан, се признава за виновен в това, че на неустановена дата през месец май тази година в квартал "Изток“ на град Кюстендил, се е заканил на жител на квартала с престъпление против неговата личност – с убийство, като насочил към него хладно оръжие – нож, изричайки думите "Ще те наръгам, ще те убия“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.3, т.1, във вр. с ал.1 от НК.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова потвърди взетата по отношение на обвиняемия Б. Н. мярка за неотклонение "Задържане под стража“. Това определение подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 7 – дневен срок.