Кюстендил се включва в инициативата Европейска нощ на спорта, предаде репортер на "Фокус“. Събитието стартира от 18.00 часа на площад "Велбъжд“. Посланикът на спорта за града под "Хисарлъка“ е състезателят по художествена гимнастика и олимпийски медалист от Токио 2020 -  Ерика Зафирова. Тя е родена на 7-ми май 1999 година в град Кюстендил. Първите си стъпки в художествената гимнастика прави в отбора на "Велбъжд" - Кюстендил с президент Блага Шишкова, а първата треньорка на Ерика е Валя Машова.

Програмата предвижда демонстрации на спортни клубове от Кюстендил. Ще се включат и възпитаници на Спортно училище "Васил Левски“. За зрителите са подготвени награди от Община Кюстендил и Министерство на физическото възпитание и спорта. За доброто настроение на всички ще се погрижи дует "Експоуз“.

Официалното откриване на Европейската седмица на спорта ще се състои от 18.00 часа пред Националния дворец на културата в София. Избрани елементи от програмите на нощта на спорта в София и Кюстендил ще се излъчват на екрани в двата града, казаха още от общината. 

Венцеслав ИЛЧЕВ