Третият ден на Празника на черешата в Кюстендил плени жителите и гостите на града с уникални кулинарни произведения, предаде репортер на "Фокус“. В центъра на Овощната градина на България бяха представени разнообразие от вкусове, аромати и цветове.

Черешата беше в центъра на кулинарното изложение. Пити и баници с череши, мъфини, чийзкейкове, сладка и компоти, кексове и бисквити, бутерки, реванета и баклави. Палачинки и кроасани с черешово сладко, торти и рула с вложени в тях червени и бели сладки плодове, всичко приготвено с желание и любов от сръчните ръце на кюстендилци.

Не липсваха и по-екстравагантни рецепти. Едно от предложенията е пълнена зелка с череши, кайма и ориз, изпечена в гювеч. Друго предложение е печен патладжан, напълнен с чушки, череши, чесън и кайма. Качамакът с череши също привличаше вниманието на посетителите. Черешовата ракия неизменно присъстваше на изложението. За въздържателите се предлагаха разнообразни сокове и лимонади.

С прекрасни кулинарни щандове се представиха и детските градини. Родители, учители и деца заедно бяха сътворили пъстроцветни и вкусни кулинарни шедьоври.