Община Кюстендил постави началото на Празника на чершата със социална кампания, предаде репортер на "Фокус“. Кампанията успява да обедини в едно овощното богатство на региона, младежкия ентусиазъм и любовта и уважението към възрастните.

В социалната кампания се включиха кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общинския съвет Димитър Велинов, зам.-кметовете, социални медиатори, служители на общината, младежи от Консултативен съвет по въпросите за младежта към Община Кюстендил и девойките "Кюстендилска пролет“.

"Поставихме началото на кампанията и посетихме много хора в неравностойно положение, социално слаби, самотно живеещи – и пренесохме празника при тях. От години правим празници, но много хора не могат да излязат от вкъщи, да се насладят на концертите на площада, не могат дори да опитат череши – затова решихме тази година ние да идем при тях и да направим възможно всичко това. Занесохме им кюстендилски череши, местно производство сокове и домашни печива за да усетят и те празника. Поговорихме си, посмяхме, поплакахме – така заедно отбелязахме празника“, каза кметът инж. Огнян Атанасов. Кампанията продължава през цялата седмица.