В Кюстендил се провежда кампанията "Празник на плодородието за всички“, предаде "Фокус“. В рамките на инициативата хранителни продукти, осигурени от организаторите и спонсорите на събитието се доставят до домовете на нуждаещи се хора от региона. Самата инициатива е по идея на Община Кюстендил и кметът инж. Огнян Атанасов. Тя е продължение на социалната кампания от Празника на черешата.

В кампанията участват екипи на Община Кюстендил, на социалните центрове и доброволци. В рамките на една седмица те посещават адресите на десетки хора в нужда не само в града, но и в най-отдалечените села в общината, за да им доставят топли печива, кюстендилски плодове и био сокове, произведени от плодовете на Овощната градина на България.

Освен хранителни продукти, потребителите на социалните услуги получават и специални дарове, изработени с много любов от най-малките жители на Кюстендил.

Деца и родители подаряват усмивки и стоплят сърцата на нуждаещи се хора в рамките на кампанията. Усмивки, сълзи от щастие, възпитание в уважение към по-възрастните и доказателство, че доброто е заразно – това показва социалната кампания.