В Кюстендил тази година ще цари истинско веселие в новогодишната нощ, съобщиха за "Фокус“ от отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. Празничната програма започва в 23.30 часа, когато новогодишното тържество ще бъде открито от водещата на събитието Люба Пашова, а сцената ще бъде завладяна от изпълненията на талантливата Йоана Сашова.

В минутите преди жителите и гостите на града да изпратя старата година и да посрещнат новата 2024 година кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов ще отправи своя поздрав към кюстендилци, а в полунощ празнични фойерверки ще озарят нощното небе.

"В първите часове на новата година ще отпием заедно по глътка шампанско, осигурено от Сдружението по туризъм и Община Кюстендил, а на сцената на площад "Велбъжд“ ще излезе солистката на ансамбъл "Пирин“ Димана Боянова и заедно ще извием традиционно българско хоро под звуците на любими народни песни“, споделиха от отдел "Култура и духовно развитие“.

В първите часове на Новата година са подготвени за присъстващите на площада и специална изненада.  Заедно с новогодишните късмети ще бъдат раздадени над 70 ваучера на обща стойност над 2 000 лв., подсигурени от Сдружението по туризъм.