Кюстендил домакинства "Traditional Fuel Ride“, предаде "Фокус“. Площад "Велбъжд“ в Кюстендил се изпълни с много мотоциклети, музика и активности. Началото беше поставено с откриването на изложба с моторна фотография във фоайето на Общински драматичен театър. Тя включва избрана световна колекция от кадри от Великобритания, Франция, Дания и Япония. Едно пътешествие през обективите на Станислава Дамянова и Иво Иванов.

Изложбата е част от благотворителна инициатива, а целта е да се закупи специализирана оборудвана линейка за кюстендилската болница. Необходимата сума е в размер на 180 000 лева. Двамата фотографи са предоставили 46 свои снимки, които се откупуват с благотворителна цел. Поставени са и кутии за събиране на дарения. Има и банкова сметка, поместена на страницата на "Кюстендил има сърце“ във  Facebook.

Фотографът Иво Иванов, който живее от 12 години в Лондон, посочи, че в семейството му винаги е имало хора с омаслени ръце. "Фотографията за мен е начин да се изразявам. Изложените неща тук са правени през последните три години. Това за мен е начин да покажа на зрителите как машината комуникира с човека и със средата“, каза Иво Иванов.

От своя страна фотографът Станислава Дамянова заяви, че очаква заветната цел да бъде постигната.  

Събитието се пренесе на площада в Кюстендил, където бяха подредени изключително красиви мотоциклети. Там се състоя и парадното каране в първото издание на "Traditional Fuel Ride - Kyustendil, Bulgaria“. В програмата бяха показани рисуване на мотори, подстригване, демонстрации, конкурси, музика и танци и много други активности.

Двудневното събитие е съвместен проект на сдруженията "Кафе Рейсър клуб България", "Живот на колела" и "Кюстендил има сърце". То е финансово обезпечено от Община Кюстендил.

"Благодарен съм на "Кафе Рейсър клуб България“ които се оказа, че са кюстендилци. Видях клуп на подобно събитие в Пловдив, което много ми хареса и се свързах с момчетата. Това готино събитие се случи в Кюстендил. Общински съвет отпусна необходимите средства. "Кафе Рейсър“ културата тръгва от Англия и е доста по-различна. Тук може да се видят модифицирани мотоциклети. Това е една огромна реклама за Кюстендил. Очаква се да дойдат от Холандия и от Германия ютубъри които са с над 300 000 последователи, а това е една огромна реклама за нашия град“, каза кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов. По думите му събитието ще се надгражда за следващата година.